Bine ai venit pe pagina mea!Daca doriti sa reascultati seria de emisiuni radiofonice de la Radio Blaj "Dosarele Securitatii - oglinda in care nu vrem sa ne privim" le puteti regasi dand click aici pentru ed. a I-a, ed. a II-a, ed. a III-a, ed. a IV-a, ed. a V-a.
Ubuntumarți, decembrie 01, 2009

PSD regreta trecutul comunist si violentele mineriadelor

În consens cu recentul Acord PSD-PNL pentru ieşirea României din criză, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Social Democrat încheie un acord istoric, pentru înaintarea societăţii româneşti pe drumul normalităţii, al adevărului, al dialogului şi al reconcilierii naţionale.

PNŢCD salută poziţia domnului Mircea Geoană, de reorientare doctrinară a PSD, care conduce PSD către o social-democraţie de tip occidental, compatibilă democratic şi cu doctrina creştin-democrată a PNŢCD.

Considerând depăşită etapa de confruntare aspră dintre cele doua partide, în care adversitatea politică firească era percepută ca duşmănie, cele două partide îşi exprimă hotărârea de a conlucra pentru schimbare, pentru eliberarea de toate formele de resentiment şi violenţă a conştiinţei personale şi colective în România şi pentru a armoniza scena politică din România cu cea din Uniunea Europeană.

În acest sens, PNŢCD şi PSD consideră că:

 1. Reconcilierea trebuie să se bazeze pe Adevăr şi pe Morala Creştină.
 2. Combaterea comunismului, ca ideologie totalitară şi practică politică, a fost şi este legitimă şi necesară.
 3. Revoluţia din decembrie 1989 a fost anti-comunistă, nu numai anti-ceauşistă.
 4. Vinovăţia nomenclaturii comuniste şi a celor din aparatul represiv, care au făcut posibilă teroarea, este reală şi trebuie recunoscută şi condamnată public.
 5. Pentru reconcilierea naţională este necesară exprimarea căinţei - din partea celor care au greşit - şi a iertării - din partea celor care au suferit.

Partidul Social Democrat îşi exprimă regretul pentru suferinţele prin care a trecut poporul român în timpul comunismului, şi din cauza violenţelor şi ilegalităţilor din timpul mineriadelor. Ambele partide vor sprijini dezvăluirea adevărului şi înfăptuirea dreptăţii.

PNŢCD salută cu bucurie acest început de reconciliere naţională şi îşi exprimă încrederea că alegerea domnului Mircea Geoană în funcţia de Preşedinte al României, al tuturor românilor, va favoriza acest proces, atât de important pentru naţiunea noastră.

În acest sens, PNŢCD face apel către membrii şi simpatizanţii săi să urmeze exemplul celuilalt mare partid istoric – PNL - să sprijine schimbarea şi să acorde votul lor domnului Mircea Geoană, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie 2009.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Pentru PNŢCD............................................. Pentru PSD
Radu SÂRBU............................................... Mircea GEOANĂ
Preşedinte.................................................. Preşedinte

Doru Năsui.................................................. Liviu Dragnea
Prim vicepreşedinte.....................................Secretar General

Gheorghe Ciuhandu.....................................Ilie Sârbu
Preşedintele CNC........................................Vicepreşedinte

Liviu Petrina
Vicepreşedinte

2 comentarii:

 1. Dupa evenimentul de la Timisoara am auzit chiar la Blaj reactii din partea PDL, care fac referire la pactul de reconciliere intre PSD si PNTCD. S-au adus acuzatii crestin democratilor pentru sprijinul pe care il acorda candidatului Geoana, sustinind ideea ca acestia ar sprijini comunistii. Doresc sa le aduc aminte acestora, ca la una din sedintele trecute ale CL Blaj (la care eu nu am participat) aceiasi consilieri majoritari PDL l-au facut cetatean de onoare pe Dl. Haljoni Dionisie. Aceasta este condamnarea comunismului declarata de Basescu si pusa in practica de democrat-liberalii din Blaj.

  RăspundețiȘtergere
 2. A-i arata cu degetul pe ceilalti nu schimba cu nimic faptul ca partide precum PNL si PNTCD isi dau mana cu partidul al carui presedinte de onoare continua sa fie Ion Iliescu. Nu e nicio consolare pentru nimeni ca si ceilalti sunt patati. Dezolant!

  RăspundețiȘtergere

Din respect pentru ceilalți vizitatori, comentariul dumneavoastră va fi postat după aprobare. Va mulțumesc pentru înțelegere!