Bine ai venit pe pagina mea!Daca doriti sa reascultati seria de emisiuni radiofonice de la Radio Blaj "Dosarele Securitatii - oglinda in care nu vrem sa ne privim" le puteti regasi dand click aici pentru ed. a I-a, ed. a II-a, ed. a III-a, ed. a IV-a, ed. a V-a.
Ubuntumarți, septembrie 22, 2009

Joc politic: vreau sa fiu usa pe care intrati in Consiliul Local

Dragi tineri blajeni,
dragi prieteni din hi5 care ati plecat din Blaj,
dragi elevi si studenti din urbea noastra,


asa cum vedeti am de aceasta data un mesaj pentru voi cei tineri, dar in mod direct pentru cei care au o legatura cu Blajul, fie ca sunt nascuti aici, fie ca au studiat aici si acum sunt departe de el, fie ca aveti legaturi sufletesti cu acest oras sau cu cineva care traieste aici.
Traim in viata momente in care trebuie sa luam decizii importante. Fiecare dintre noi am parcus cel putin o data un astfel de moment. De regula aceste decizii priveau persoana noastra sau cel mult familia si nu aveau un impact important asupra prietenilor sau a celor care ne erau cunoscuti. Asa a fost si in cazul meu, iar hotararile pe care le-am luat nu le regret niciodata. Am avut ocazia insa sa iau si hotarari care depasesc granitele familiei si care au o oarecare influenta si asupra unui cerc mai larg de cunoscuti sau necunoscuti. Aceasta hotarare a fost aceea de a ma implica intr-un proiect politic local.
In acest moment consider ca mi-am testat capacitatea de a actiona politic in interesul celor pe care ii cunosc si fiind un om liber pot sa iau atitudine de cate ori consider necesar. Sunt consilier local de mai bine de un an la Blaj si doresc sa va cer si voua ajutorul in constructia unui proiect politic nou la Blaj in cadrul partidelor istorice (PNTCD si PNL). Astept sa ma intalnesc cu voi direct dar si pe aceasta cale a blogului si sa va ascult propunerile. Promit ca ele o sa fie propuse dupa o analiza serioasa si sustinute in cadrul Consiliului Local. Va conta foarte mult calitatea ideii care se va transforma in proiect de hotarare in CL Blaj si sunt sigur ca si ceilalti consilieri vor vota pentru realizarea propunerilor voastre. Nu stiu daca altcineva va ofera ocazia sa participati atat de direct in transformarea orasului vostru. Eu va promit ca voi lua foarte in serios ceea ce imi scrieti si ca voi fi pentru voi usa prin care intrati direct in Consiliul Local Blaj. Cred ca pe 28 este urmatoarea sedinta de Consiliu Local: cine se incumeta sa fie primul?
Cred ca sunt cel mai tanar consilier local in acest moment, exact omul care poate fi cel mai aproape de voi si care va poate intelege preocuparile cel mai bine. Sunteti pregatiti pentru acest joc politic?
Al vostru, Claudiu.

8 comentarii:

 1. Claudiu, am fost in alte tari si orase mai mici ca Blajul aveau piste de biciclisti, la noi cand se fac? Poate poti propune tu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cosmine, merci de propunere! Esti precum vezi primul care a propus ceva si inca o idee chiar occidentala. E adevarat ca necesita ceva investitii, dar nu e de nerealizat. Pe deasupra demonstreaza nivelul de civilizatie al locuitorilor. Peste putin timp nu mai avem loc sa ne miscam cu masinile. E momentul sa promovam biciclismul in orasul nostru. Te mai astept cu alte propuneri. Pe aceasta o voi prelucra si o voi propune in consiliu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna sunt Sorina Fratila si as fii super multumita daca se va face propunera cu piste de biciclisti sau mai multe sanse pt oamenii in scaune cu rotile ....sunt plecata si eu din Blaj de mult timp si as vrea sa vad Blaju un pic schimbat....

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc Sorina pentru propunere! Lucrand la Caritas interactionez si cu persoane cu dizabilitati, unii folosind caruciorul cu roti. Intr-adevar nu exista aproape deloc facilitati pentru aceasta categorie a populatiei din Blaj. Voi studia ce se poate face si te voi anunta cum procedam, ok?

  RăspundețiȘtergere
 5. Turism in Blaj....Cred ca esti constient de potentialul turistic al Blajului; revin acasa cu placere de fiecare data si promovez imaginea Blajului cat imi permit mijloacele. Dar cu Campia Libertatii ce facem? Teiul lui Eminescu? Stejarul lui Avram Iancu ?
  Avem religie dar nu suntem destul de civilizati in Blaj, sau mai bine spus, nu prea credem in noi.
  Daca noi nu ne promovam atunci cine?
  Ei bine cate mijloace de exprimare culturala exista in Blaj, in afara Astra, expozitiile muzeale sporadice, sau cate un festival imbacsit de materialismul patronilor din Blaj?

  RăspundețiȘtergere
 6. Personal as dori un bazin acoperit, as dori un patinoar, as dori o implicare a comunitatii in sustinerea activitatilor sportive (selectarea de instructori sportivi dedicati care sa fie si recompensati atat din fonduri publice cat si din taxele de inscriere pe care le vor plati parintii)astfel incat generatia pe care o crestem sa devina una sanatoasa. As dori proiecte culturale: cinematograf, spectacole...Mi-as dori ca autoritatea locala sa aiba un dialog continuu si permanent cu reprezentantii societatii, cu sectorul privat, cu reprezentantii scolilor, ale spitalelor si nu in ultimul rand ai bisericilor...astfel incat comunitatea Blajului sa devina un exemplu de uniune in ceea ce priveste scopuri comune. Mi-ar place sa fie transparenta in ceea ce priveste utilizarea banului public, mi-as dori sa stim sa felicitam pe cei care FAC cate ceva bun pentru urbe. Am putea sa ne concentram in timpul care a ramas pentru atragerea fondurilor nerambursabile, pentru ca orice zi pierduta ne va lua sansa acestori ani in care putem accesa fonduri post aderare.
  As vrea sa vad ca majoritatea proiectelor derulate de catre Primarie sunt executate de catre firmele private din Blaj astfel incat in aceasta perioada critica sa putem salva mediul privat din zona si implicit sa pastram locurile de munca pentru ai nostri.
  As vrea sa ne concentram pe proiecte mari pentru a scoate acest oras din coma...
  Trebuie definita si conceputa o strategie de dezvoltare pe termen lung, care sa raspunda cu adevarat intereselor comunitatii, care sa aduca bunastare si stabilitate in zona...avand in vedere atat agricultura, industria, serviciile...Fara asa ceva vom fi trecuti doar in evidenta populatiei fara ca cineva sa-si aduca aminte ca pe aici prin aceasta zona au trecut niste oameni- o generatie, care sa merite cu adevarat sa fie pomenita.

  Oare imi doresc prea mult?

  RăspundețiȘtergere
 7. E adevarat ca in putin timp nu mai putem sa ne miscam in oras de atatea masini. Centrul orasului e intesat de circulatie, iar in zilele de dumineca si joi e o adevarata nebunie. In multe orase occidentale o parte din centru orasului e zona pietonala. Iar accesul masinilor se face in mod redus la anumite ore in care se permite intrarea masinilor care aprovizioneaza magazinele, totodata, fara a interzice accesul celor care locuiesc in zona.
  O zii faina Claudiu si mult noroc!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Nico Moldovan: Nico ideea ta nu e deloc rea. Cu prima ocazie o sa propun o astfel de initiativa locala in consiliu.
  @ corbalb: Ilie, fara indoiala ca propunerile tale sunt bine venite. Dar vorba ta, oare nu ne dorim prea mult de la realitatile care ne inconjoara? Am spus-o in spirit de gluma.
  @ anonim: Ai dreptate, prea mult se vrea ca Blajul sa devina un centru industrial si nu il exploateaza ca potential turistic. Incarcat de atata istorie, el ar putea atrage multi turisti daca ar fi sustinut mai puternic in acest sens. Prea putina promovare se face.

  RăspundețiȘtergere

Din respect pentru ceilalți vizitatori, comentariul dumneavoastră va fi postat după aprobare. Va mulțumesc pentru înțelegere!