Bine ai venit pe pagina mea!Daca doriti sa reascultati seria de emisiuni radiofonice de la Radio Blaj "Dosarele Securitatii - oglinda in care nu vrem sa ne privim" le puteti regasi dand click aici pentru ed. a I-a, ed. a II-a, ed. a III-a, ed. a IV-a, ed. a V-a.
Ubuntuduminică, martie 08, 2009

140 de ani de la infiintarea Partidului National Roman la Miercurea Sibiului

Taranistii din Ardeal in frunte cu presedintele PNTCD - Radu Sarbu au serbat la Miercurea Sibiului 140 de ani de la infiintarea PNR din Transilvania. La eveniment au participat si alte personalitati marcante ale partidului, precum Gheorghe Ciuhandu - Primarul Timisoarei si alti fosti demnitari taranisti. Delegatia taranistilor din judetul Alba a fost condusa de presedintele interimar Iuliu Hada. Din partea taranistilor
blajeni a participat presedintele organizatiei locale - Claudiu Nicusan.
Imediat dupa manifestarile din Miercurea Sibiului delegatia taranista s-a deplasat la Sibiu unde la Biserica dintre brazi s-a oficiat o slujba de pomenire a liderului PNR-ist din Miercurea Sibiului Ilie Macelaru. Ceva mai tarziu, la Sala de conferinte a hotelului sibian Continental Forum a avut loc o manifestare culturala urmata de o conferinta de presa. De la Sibiu, taranistii au plecat spre casele lor cu gandul si speranta ca se va reusi deblocarea partidului din situatia juridica in care se afla si va continua lupta sa politica pe trei dimensiuni: valorile crestine, valorile nationale si reconcilierea nationala prin lustratie. Radu Sarbu este convins ca partidul va razbi. Este convins ca Romania are nevoie de o monarhie constitutionala, fiindca nu se poate ca guvernul actual in locul unei strategii anticriza, sa adopte o strategie electorala de realegere a presedintelui Basescu. Cu toate acestea nu este exclusa varianta unei aliante electorale fie cu PDL fie cu PNL.
Cuvintele miscatoare ale parintelui Bogdan le puteti asculta in videoclipul urmator, dand click aici.

Un comentariu:

  1. Mă îngrozesc la gândul unei alianţe a ţărăniştilor cu PDL ! Totuşi, dacă de acest lucru va depinde accederea PNŢCD -ului în viaţa politică, măcar la nivelul anilor premergători ajungerii la guvernare, calc, scrâşnind din dinţi pe propria-mi inimă şi accept, urlând de durere, un astfel de pact cu diavolul, dacă altfel nu se poate...PNŢCD se află într-o situaţie-limită, de criză acută, de aceea se impune şi această terapie de şoc, numai şi numai în cazul în care nu este posibilă o alianţă cu PNL.Pentru mine, dar şi pentru oricare ţărănist lucid şocul este şi mai puternic, mai ales acum, când ţărăniştii au primit un pumnal în inimă : acuzaţia, venită din partea criptocomuniştilor, că Iuliu Maniu a fost agent al serviciilor secrete britanice ! Şi se ia în calcul o posibilă alianţă cu PDL-ul fesenizat !

    RăspundețiȘtergere

Din respect pentru ceilalți vizitatori, comentariul dumneavoastră va fi postat după aprobare. Va mulțumesc pentru înțelegere!