Bine ai venit pe pagina mea!Daca doriti sa reascultati seria de emisiuni radiofonice de la Radio Blaj "Dosarele Securitatii - oglinda in care nu vrem sa ne privim" le puteti regasi dand click aici pentru ed. a I-a, ed. a II-a, ed. a III-a, ed. a IV-a, ed. a V-a.
Ubuntujoi, februarie 12, 2009

Dacă l-ai întâlni pe acest înger, ce i-ai cere? Să dea acest ochi poporului român, astăzi.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?
Cu cât cauţi s-o defineşti mai mult, cu atât fericirea dispare. O remarcă a lui Boetius din „Mângâierile filozofiei“ sună aşa: „Orice soartă, cât de nedreaptă ar fi, dacă este dusă de un suflet stăpân pe sine, acela este fericit“. Fericirea nu în-seamnă a avea, nici a fi, ci a învia, a fi prezent. A fi fericit în România nu înseamnă să te îneci în mizerabilitatea de zi cu zi, ci să vezi dincolo de ea profunzimea, chiar tragică, a acestui popor, marcată de demnitate şi frumuseţe. Se spune că omul când stă să moară, Dumnezeu îi trimite Îngerul Morţii, un înger care are pe aripi mulţi ochi. Dacă, în Mila Sa, Dumnezeu decide să-i lase omului viaţa, îşi cheamă îngerul înapoi. Acesta nu pleacă însă înainte de a lua un ochi de pe aripa lui şi de a-l pune muribundului. Readus la viaţă, omul vede toate lucrurile altfel. Eu văd altfel...

Dacă l-ai întâlni pe acest înger, ce i-ai cere?
Să dea acest ochi poporului român, astăzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalți vizitatori, comentariul dumneavoastră va fi postat după aprobare. Va mulțumesc pentru înțelegere!