Bine ai venit pe pagina mea!Daca doriti sa reascultati seria de emisiuni radiofonice de la Radio Blaj "Dosarele Securitatii - oglinda in care nu vrem sa ne privim" le puteti regasi dand click aici pentru ed. a I-a, ed. a II-a, ed. a III-a, ed. a IV-a, ed. a V-a.
Ubuntuduminică, ianuarie 18, 2009

Emitte spiritum Tuum et renovabis faciem terrae

Atelierul internațional de lucru ''Tu reînnoiești fața pământului'' care a avut loc la Munchen în Germania tocmai în castelul SCHLOSS FURSTENRIED, a avut ca invitați din România trei persoane: Pr. Nicolae Anușcă - Director Caritas Mitropolitan Blaj, D-l Claudiu Nicușan - Secretar General Caritas Mitropolitan Blaj și Pr. Nagy Attila Gyorgy - Parohul studenților romano-catolici din Brașov.

Cu această ocazie s-au dezbătut liniile principale de lucru a Organizației Renovabis din Germania - ca acțiune de solidaritate a Bisericii Catolice Germane cu Europa de Est și Sud-Est.
Am subliniat printre altele faptul că reforma morală a societății și politicului din Estul Europei poate fi una din prioritățile Bisericii. Ea are datoria de a da societății laici de un caracter ireproșabil care să poată prelua responsabilități politice în țările de unde provin. Emitte spiritum Tuum et renovabis faciem terrae; (Ps. 103:30) - Trimite Spiritul Tău și reînnoiește fața pământului.
Cred că e momentul ca fiecare din noi acolo unde suntem, să schimbăm în bine fața pământului. Doar așa putem spera la o lume mai bună, dacă totul începe de la lucrurile mărunte, zilnice, cu care ne reînnoim de fiecare dată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalți vizitatori, comentariul dumneavoastră va fi postat după aprobare. Va mulțumesc pentru înțelegere!